Over Laurence

Met welke facetten moet je rekening houden om je boek succesvol te maken?

  • Vraag je je af of je goed genoeg kan schrijven? Weet je niet of je je boodschap zo kan formuleren dat die als uniek wordt gepercipieerd en opvalt tussen de vele boeken?
  • Wil je dankzij je boek graag door de pers opgemerkt worden?
  • Gebruik je al geregeld social media, maar weet je niet goed op welke manier je die kunt inzetten om je boodschap optimaal te laten opvallen?
  • Wil je je boek inzetten in je marketing maar zie je niet meteen op welke manier je dat kan bereiken?
  • Zie je jezelf al signeren in de boekhandel, maar weet je niet goed hoe je daar kunt geraken?

Het punt is vaak dat er enorm veel komt kijken bij het schrijven van een boek. Auteurs in spe willen het zo goed doen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Herken je dit?

Laurence Verwee

Laurence Verwee

Een boek uitgeven is niet enkel een vak, het is een vak in volle evolutie.

Ik lees zoveel boeken waarvan ik denk dat het zonde is dat ze zo weinig aandacht kregen. Beloftevolle auteurs, boeiende boodschappen, sterke boeken … en toch, bleven ze op de achtergrond, overstemd door het medialawaai van BV-boeken met weinig inhoud. Frustrerend? Ja, maar ook leerrijk, want zij zetten duidelijk, naast hun personal branding, nog meer troeven in die inspirerend kunnen zijn voor andere auteurs.

Je merkt dat er veel elementen komen kijken bij het schrijven van een succesvol boek. Al die zaken maken dat je boek net dat ietsje professioneler is zodat het opgepikt en erkend wordt.

Natuurlijk is een sterk boek schrijven een noodzakelijke eerste stap. Het is belangrijk om reeds tijdens het schrijven van je boek te denken hoe het kan ingezet worden voor je business, en je schrijven hierop af te stemmen. Wat jij wil is dat je expertstatus nog meer in de verf wordt gezet en jouw onderneming de boost krijgt die zij verdient.

De kracht van de media kan en mag je niet onderschatten. Er bestaan vele mogelijkheden om je boek op de juiste manier in de markt te zetten. Ook jij wil je boodschap en boek delen in de media die geschikt zijn voor je doelgroep.

Een boek schrijven is vandaag zoveel anders dan vijftien jaar geleden. Bij mijn cursisten merk ik dat dit leeft. Ze voelen dat er kennis is die ze nog niet hebben, maar die wel noodzakelijk is om hun boek op de markt te krijgen. In dat proces – waar ik dagelijks doorheen loop – sta ik hen als schrijfcoach graag bij.

 

Mijn  verhaal

Voor mij zijn boeken altijd een bron van inspiratie geweest. Als kind kon ik er niet genoeg van krijgen. En dat is niet veranderd.

Wat steeds duidelijker werd doorheen de tijd is dat ik graag verhalen en boodschappen van mensen lees. De manier waarop ze hun leven en business vormgeven, verhalen over falen en terug opstaan, de juiste manier van naar buiten komen, en de verkeerde. De rode draad is dat ik een zwak heb voor pioniers. Hun durf, moed, aanpassingsvermogen en authenticiteit blijven me raken.

Mijn werkervaringen bij uitgeverij Lannoo, Hill & Knowlton, Vitaya, De Persgroep, mijn eigen mediabedrijf en uiteindelijk Uitgeverij Yin Books (2005) hebben me allemaal gebracht tot waar ik nu ben met The Power of Books. Alle puzzelstukken vielen samen in een snel veranderende uitgeef- en mediawereld.

Interview

Voor hun boek ‘Durf’ interviewden Kris Colpaert en Karlien Eeman me over mijn loopbaan. Lees mijn persoonlijk verhaal uit Durf

Geen excuses meer!

Handig boek vol praktische tips voor potentiële auteurs
In april 2016 bracht ik mijn boek ‘Geen excuses meer! ‘Hoe word je een succesrijk auteur in 7 stappen’ op de markt. Het boek ademt de jarenlange passie uit die ik heb voor boeken en geeft antwoorden op vragen waar auteurs in spe mee worstelen.

Hoeveel kost een boek uitgeven? Is er wel een markt voor mijn boek? In het boek maak ik alle excuses om niet aan dat boek te beginnen met de grond gelijk. Ik reik in de plaats een stappenplan aan zodat een eigen boek schrijven geen onhaalbare kaart meer is.

Want … elk jaar verschijnen er honderden boeken van ondernemers. En dat is ook niet zo gek. Nieuw ondernemerschap vraagt om creativiteit, delen van verworven kennis ervaring en passie. Een boek is en blijft een geweldige manier om al je kennis en ervaring en passie te delen.

Geen excuses meer!  Hoe word je een succesrijk auteur in 7 stappen, is geen how to handboek zoals er dertien in een dozijn in de boekhandel liggen. Het is ook geen tool book.  Dit boek biedt een leidraad aan de hand van het proces dat zich afspeelt in het hoofd van een aanstaande auteur.