Blog

Gepost op 04/10/2022

Tijd om te springen?

Met het schaamrood op de wangen denk ik soms terug aan een kampeervakantie in de jaren 90. We hadden vijf tentjes voor een tiental mensen en beleefden er onvergetelijke nachten, ook buiten, onder de prachtige sterrenhemel.

Op een dag beslisten we om fietsen te huren. Helemaal bezweet kwamen we op het einde van de dag uit bij een kanaal. We hadden geen handdoeken of zwemgerief bij, maar dat leek de anderen niet te deren. Alle kleren uit en hup, het water in. Ik had er niet echt zin in, voelde me wat beschaamd, hoewel ik gek ben op zwemmen. Ik trok enkele kleren uit en bleef bedremmeld aan de boord van de sluis zitten. 

Ik kon me er maar niet toe brengen om in het water springen, tot mijn vriend riep ‘En denk je dat je jezelf op deze manier niet blootgeeft misschien?’ 

My god, hij had gelijk. Ik zag van de anderen alleen maar de kopjes boven het water uitsteken terwijl ik zelf helemaal zichtbaar was. Ik trok mijn laatste kleren uit en sprong in het water. 

Soms heb je echt wel een duwtje nodig om te doen wat goed voor je is. Het was zalig in het water maar ik weet niet of ik er op eigen initiatief zou ingesprongen zijn. 

Schrijfretraite Mauritius

Ik spring met je mee

Wat als je eindelijk het non-fictie boek zou kunnen publiceren dat al jaren onafgewerkt in de schuif ligt of op je harddisk staat?

Sta je al langer aan de kant toe te kijken? Al dan niet gekleed? 😉  Wanneer jij besluit om eindelijk te springen, hou ik graag je hand vast. Kijken we samen eens of de tijd rijp is voor jouw boek? 

Misschien moet je nog aan jouw boek beginnen, maar zit het wel kant en klaar in je hoofd. Wanneer jij beslist dat de tijd rijp is en besluit om in januari mee te gaan op schrijfretraite naar Mauritius, dan moedig ik je aan om te springen en spring ik met je mee.

Na de Top Retreat in het exotische Mauritius ga jij naar huis met een persklaar manuscript en help ik je om een uitgever te vinden. 

Probeer het je even voor te stellen: een hele week ideeën en gedachten uitwisselen met collega-auteurs en een schrijfcoach in een paradijselijk decor, aan de boorden van de Indische Oceaan. Schrijven onder de wuivende palmbomen, geïnspireerd door een zachte zeebries.

Af en toe een duik in het water om even het verstand op nul te zetten. Samen alle knopen ontwarren die nog in de weg zitten. Eindelijk vallen de puzzelstukken in elkaar en krijgt je manuscript concreet vorm. Eindelijk zal je boek gepubliceerd kunnen worden, want dat moet uiteraard de bekroning worden van deze retraite. Een ervaring dus die weleens je leven zou kunnen veranderen…

Waarom schrijven op retraite zo tof (én efficiënt) is

  • Je krijgt alle tijd en ruimte om te schrijven.
  • Je kiest zelf in welke omstandigheden je het liefst schrijft, alleen op je kamer of in groep, ’s morgens of ’s avonds, buiten of binnen…
  • Je krijgt dagelijks persoonlijke feedback op wat je geschreven hebt.
  • Je wordt continu gestimuleerd en geïnspireerd om verder te schrijven.
  • Je leert hoe je je manuscript structuur en helderheid kunt geven.
  • Iedere ochtend voorzie ik een kort leermomentje.
  • Iedere avond is er een afrondend gesprek met alle deelnemers, het ideale moment om vragen en ideeën te delen. Samen maken we je boek nog beter.

Daarnaast leer je op onze retraite ook alles over de ins & outs van de uitgeverswereld, en van de marketing die daarmee gepaard gaat. Een goed boek schrijven is één maar je moet het ook nog in de winkels krijgen, of op een andere manier aan de man of vrouw weten te brengen.

Kortom, we proberen op deze retraite de ideale omstandigheden te creëren om je boek af te werken en op de wereld los te laten, gevoed door professioneel advies en verrijkende schrijfideeën.

Wat denk je? Iets voor jou?

Aha, je verlangen is gewekt. Het boek waar je altijd al van droomde in één week af hebben, dat klinkt fantastisch in jou oren?

Is de tijd rijp voor jou om te springen? 
Wil je mij eerst persoonlijk spreken om zeker te zijn dat een schrijfretraite iets voor jou is? 
Hier kun je een vrijblijvende afspraak maken.

Mauritius, here we come! Ga je mee?

Laurence

 

P.S. Hier kan je alle details over de top retreat in Mauritius doornemen

P.P.S.  Ken je een auteur die ook gemotiveerd is om mee te gaan? Deel gerust dit artikel, dankjewel daarvoor! 


Vond je dit artikel interessant? Je doet me een plezier door het te delen: