Schrijfretraite

Wat als je eindelijk het boek zou kunnen publiceren dat al jaren onafgewerkt in de schuif ligt of op je harddisk staat? Misschien moet je er nog aan beginnen maar zit het wel kant en klaar in je hoofd. Na onze schrijfretraite op het droomeiland Mauritius ga je naar huis met een persklaar manuscript en help ik je om een uitgever te vinden.

Schrijf je in

The Power of Finishing your Book

Probeer het je even voor te stellen: een hele week ideeën en gedachten uitwisselen met collega-auteurs en een schrijfcoach, in een exclusief boutique hotel aan de oceaan waar enkel palmbomen voor schaduw zorgen. Eindelijk vallen de puzzelstukken in elkaar en krijgt je manuscript concreet vorm. Eindelijk zal je boek gepubliceerd kunnen worden, want dat moet uiteraard de bekroning worden van deze retraite. Een ervaring dus die weleens je leven zou kunnen veranderen

Wat heb ik je te bieden in Mauritius?

Persoonlijke feedback en ondersteuning.
Alle tijd en ruimte om je boek ongestoord af te werken.
Een gezelschap van maximaal 4 gelijkgestemde auteurs.
Tricks & tips voor professioneel schrijf- en presentatiewerk.
(Voorafgaand aan de retraite) 1 op 1 Vip-dag en Kick Start Mastermind met de andere auteurs.

En dit alles op een prachtige locatie

Een exotische en inspirerende omgeving.
Verblijf in een exclusief boutique hotel met veel comfort en privacy.
Kamers met eigen badkamer.
Een geplande uitstap naar uitzonderlijke natuurplekken in de naaste omgeving.

Is dit iets voor jou?

  • Blijven je vele ideeën al een tijdje hangen?
  • Nood aan ordening waardoor je boek zichzelf schrijft?
  • Wil je rust, ruimte en moeiteloosheid in je boekproces?
  • Schrijf je het makkelijkst in een uniek kader, zonder afleidingen?
  • Wil je graag snel je manuscript af hebben?

Ons verblijf: de droom van elke schrijver

We hebben voor deze schrijfretraite de ideale locatie gevonden, een rustig, dromerig boutique hotel aan het uiteinde van het eiland. Tussen twee gesprekken of hoofdstukken door kun je er eindeloos langs de zee wandelen, even gaan zwemmen of snorkelen. Je hoofd leegmaken of juist vol nieuwe ideeën steken. Genieten van de zuivere zeelucht, de prachtige stranden en de verbluffende natuuromgeving. Schrijven aan de oceaan met wuivende palmbomen die je zuurstof en nieuwe inzichten influisteren: wie zou daar geen inspiratie krijgen?

5 redenen om op schrijfretraite te gaan

Je weet dat je een mooi of belangrijk verhaal hebt dat erom smeekt gedeeld te worden.
Je hebt door de jaren heen geleidelijk alle puzzelstukken verzameld die nodig zijn om je puzzel (het boek) te leggen.
Je voelt dat de tijd nu echt rijp is om je boek af te werken.
Je ervaart een bepaalde spanning en opwinding bij je schrijfavontuur, prettige zenuwen zelfs.
Je snakt naar de tijd en de ruimte om je volledig op je boek te concentreren. Een exclusieve, exotische bestemming kan je alleen maar meer inspireren.

Nog 5 extra redenen om te gaan

Je snakt naar de tijd en de ruimte om je volledig op je boek te concentreren. Een exclusieve, exotische bestemming kan je alleen maar meer inspireren.
Je wil je boek niet alleen afwerken.
Je rekent op persoonlijke feedback en inspirerende interactie met de andere auteurs.
Je bent van plan om met je boek naar buiten te treden in presentaties en voordrachten.
Een goed boek zal je naam vestigen als expert of ervaringsdeskundige.
Je wil de wereld, of toch zeker je eigen omgeving, een legacy nalaten. Wie schrijft die blijft.

Lekker eten, beter schrijven

'One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.'
- Virginia Woolf -

In het Seapoint Boutique Hotel stellen de keukenchefs alles in het werk om van je verblijf ook op gastronomisch gebied een onvergetelijke ervaring te maken. Je krijgt heerlijke, authentieke gerechten geserveerd, bereid met de vangst van de dag en verse lokale ingrediënten. Je geniet van een scala aan smaken met een betoverend uitzicht op de oceaan.
En lekker eten doet niet alleen goed denken, goed slapen en goed liefhebben, zoals Virginia Woolf stelt, maar ook beter schrijven.
Last van allergie(ën)? Geen nood, je voeding wordt probleemloos aangepast.

Waarom schrijven op retraite zo inspirerend én efficiënt is?

Je krijgt alle tijd en ruimte om te schrijven.
Je kiest zelf in welke omstandigheden je het liefst schrijft, alleen op je kamer of in groep, 's morgens of 's avonds, buiten of binnen…
Je krijgt dagelijks persoonlijke feedback op wat je geschreven hebt.
Je wordt continu gestimuleerd en geïnspireerd om verder te schrijven.
Je leert hoe je je manuscript structuur en helderheid kunt geven.
Iedere avond is er een afrondend gesprek met alle deelnemers, het ideale moment om vragen en ideeën te delen. Samen maken we je boek nog beter.

Daarnaast leer je op onze retraite ook alles over de ins & outs van de uitgeverswereld, en de marketing die daarmee gepaard gaat. Een goed boek schrijven is één maar je moet het ook nog in de winkels krijgen, of op een andere manier aan de man weten te brengen.

Kortom, we proberen op deze retraite de ideale omstandigheden te creëren om je boek af te werken en op de wereld los te laten, gevoed door professioneel advies en verrijkende schrijfideeën.

Extra: coaching voor en na de retraite

Om er in Mauritius meteen te kunnen invliegen, voorzie ik in de aanloop naar de retraite enkele voorbereidende oefeningen (om tot de essentie van je boek te komen), een 1 op 1 Vip-dag (om de structuur van je boek vast te leggen) en een follow-up sessie een week later, zodat je met het nodige vertrouwen kunt vertrekken. Kort voor de afreis nodig ik jullie ook nog uit om een gezamenlijke Kick Start Mastermind-sessie bij te wonen, waar we onze schrijfmethode richting kunnen geven.

Een week na de retraite komen we opnieuw samen voor een afrondend groepsgesprek en bekijken we hoe je de aangeleerde kennis en inzichten concreet kunt maken. Nu je manuscript is afgewerkt, wat zijn de volgende stappen?

Ja, ik wil me inschrijven

Waarom deelnemen?

Je wil je boek niet alleen afwerken.
Je rekent op persoonlijke feedback en inspirerende interactie met de andere auteurs.
Je bent van plan om met je boek naar buiten te treden in presentaties en voordrachten.
Een goed boek zal je naam vestigen als expert of ervaringsdeskundige.
Je wil de wereld, of toch zeker je eigen omgeving, een legacy nalaten. Wie schrijft die blijft.

Wat is inbegrepen en wat niet?

Inbegrepen

7 dagen all in, in een exclusief boutique hotel waar alle kamers zicht op zee hebben
Vervoer van en naar de luchthaven
Voorbereidingsoefeningen, persoonlijke Vip-dag en follow-up sessie
Kick Start Mastermind met alle deelnemers
Een unieke verrassingsuitstap om kennis te maken met de ongerepte, paradijselijke natuur van Mauritius
Kick Start Mastermind met alle deelnemers

Niet inbegrepen

Heen- en terugreis naar Mauritius
Extra consumpties bij maaltijden en op persoonlijke uitstappen

Waarom ik jou kan helpen om je boek af te werken

Met The Power of Books help ik auteurs om hun prachtige levensverhalen naar de oppervlakte te brengen en uit te geven. Ik heb in mijn bijna 40-jarige loopbaan honderden schrijvers kunnen bijstaan in het verwezenlijken van hun droom.

Ik ben als het ware met een boek in de hand geboren en word gedreven door een onverzadigbare creativiteit en leeshonger. Ik weet en voel dat we op deze wereld zijn om elkaar te raken, te beroeren en ontroeren, en dat doe je met verhalen die uit het leven gegrepen worden. Maar dan moeten ze wel goed geschreven zijn.

Vaak weten auteurs niet of er in hun verhaal een goed boek zit, hoe ze daar dan aan kunnen beginnen, en vooral: hoe ze het op de markt kunnen brengen. Van mij krijg je in elk geval een eerlijk en concreet antwoord. Alle auteurs die ik begeleid, vinden snel en makkelijk een enthousiaste uitgever en zetten zich met hun boek vaak definitief op de kaart als expert.

Ik beschouw het schrijven van een boek als een groot avontuur. Niet altijd even comfortabel en soms zelfs pijnlijk. Maar één ding is zeker: deze reis verandert je en laat letterlijk sporen na. Als we die weg samen afleggen, daar ben ik ten diepste van overtuigd, zal je boek nog waardevoller worden. Zodat het uiteindelijk een echte nalatenschap wordt, een legacy. Je schrijft een boek niet in de eerste plaats voor jezelf maar vooral om je lezers en de wereld iets moois na te laten, en misschien zelfs wat beter te maken.

Niet helemaal zeker of deze Schrijfweek iets is voor jou?

Ik spreek je graag en je kan meteen een afspraak inboeken in mijn Calendly agenda

Boek afspraak in

Wat cursisten vinden van mijn workshops

Wat je meeneemt naar huis

Je structuur en een schrijfmethode, helemaal op jouw maat
Je afgewerkte manuscript, of toch het grootse deel ervan
Een nieuwe blik op je boek en de mogelijke business errond
Duurzame verbindingen met een groep gelijkgestemde auteurs
Concrete ideeën om volgende stappen te zetten met je boek
Adressen en contactpersonen van mogelijke uitgevers

"Voordien was het probleem dat iedere keer als ik ervoor ging zitten om te schrijven, ik blokkeerde. Dan was het papier te wit, ik had alles wel in mijn hoofd, ik kreeg het gewoon niet vertaald op papier.

We hadden wel een mooie structuur opgebouwd al. Wat er telkens gebeurde, was dat ik thuis alle andere dingen liet voorgaan. Dat betekende dat ik niet verder kwam met het schrijven. Het lukte me maar niet om thuis aan het werk te komen.
Toen Laurence me vertelde over haar Finish your Book Retreat, was ik direct geïnteresseerd. Door zomaar 7 dagen uit te blokken, kon ik alleen maar daar mee bezig zijn. ’s Ochtends vroeg beginnen en dan, nou af en toe even een break, lekker eten, goede ontspanning, … Toch zo ontzettend veel productieve uren op één dag, dat heeft me werkelijk verbaasd. Ik heb er zelfs over gedacht toen ik daar zat om een tweede boek te schrijven. Als het zo kan, dan werkt dat heel motiverend! De focus maakt dat het lukt. Dat je daar voor gaat en dat het enige is wat je doet en dat de condities zo volledig en uniek zijn dat je je ook enkel daarmee kunt bezig houden. We hadden een mooie afspraak gemaakt: Niet naar huis zonder een kant en klaar manuscript in de koffer.
Dit heb ik heel serieus genomen en ik heb echt alles op alles gezet om het manuscript ook af te krijgen. En het lukte me en dat was heel fijn.”

Carla Ketelaar, 55 jaar, Deventer, Nederland, boek: Vind je eindman!

Wat cursisten vinden van mijn workshops