Blog

Gepost op 10/11/2017

3 redenen om naar de Schrijfworkshop te komen

Schrijfworkshop?

Ik zie de Schrijfworkshops als Open Space.  Open Space Technologie is beschreven door Harrison Owen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Harrison Owen kreeg het idee voor de methode na een conferentie, waar de deelnemers – hoewel zij tevreden waren – de koffiepauze het beste onderdeel van de conferentie vonden. De echt belangrijke onderwerpen hadden zij tijdens de pauzes besproken, en vaak met veel meer enthousiasme dan tijdens het officiële programma. Een ‘geperfectioneerde koffiepauze’ dus. Tijdens deze ‘koffiepauze’ bepalen alle deelnemers samen de agenda.

Tijdens de Schrijfworkshop wil ik graag zo’n ruimte creëren waarin iedereen een volgende stap kan zetten voor zijn of haar boek. Een vrij moment, waarop naar hartenlust kan gepraat worden.

3 redenen om naar de ‘Open Space’-avond te komen

Waarom nu?

De laatste maanden heb ik veel lezingen gegeven en workshops geleid. Wat blijkt? Zelden komen er meteen vragen. Die duiken pas enkele uren of dagen later op, als mensen de tijd krijgen om alles te laten bezinken.

Waarom deelnemen?

  • Toen ik nog schrijfweekenden organiseerde, hoorde ik tijdens ieder Schrijfweekend van alle deelnemers dat het ontmoeten van gelijkgestemde zielen die ook een boek willen schrijven, een verademing is. Het gevoel om alleen te moeten ploeteren met je boek wordt plots veel lichter. Je voelt dat je niet alleen bent en meer nog: je vindt oplossingen door naar anderen te luisteren.
  • Je leert verwoorden waar je tegenaan hinkt. Je leert je dromen op tafel te gooien, en daarmee zet je al een eerste stap naar een mogelijkheid in plaats van een absolute droom.
  • Nu het nieuwe jaar er stilletjes aankomt, zal je eindelijk kunnen zeggen dat je al de eerste stap ondernam voor het schrijven van je eigen boek.

Ik ontmoet je graag opnieuw en antwoord graag op alle vragen die je je stelt, zodat je volgende stappen kan zetten voor het schrijven van je boek!

Kom je ook?

Meld je hier aan voor de Open Space avond

dit veld niet invullen s.v.p.

BewarenBewaren

Vond je dit artikel interessant? Je doet me een plezier door het te delen: