Schrijfweekend

Schrijf je boek in één weekend

Ben je expert, professional of innovatieve ondernemer? Heb je al een tijdje een idee of zelfs enkele hoofdstukken in je lade? Heb je beslist dat je genoeg hebt gedroomd en dat het tijd is om er eraan te beginnen?

Telkens opnieuw schrijf je een stukje, waarna de twijfel toeslaat: ‘Raak ik wel de lezer en blijf ik niet in mijn vakkennis hangen?’ Op deze manier kom je niet verder, kun je niet efficiënt schrijven.

Maar… hoe begin je er opnieuw aan, zodat het deze keer echt lukt, zonder verder tijd te verspillen? Zodat je meteen weet dat het klopt en je verder kan?

Als je er niet aan begint, bereik je niet het verhoopte succes en bereik je ook niet de klanten die je net wil bereiken met je boek. Een gemiste kans, toch?

"U hebt deelgenomen aan het 4e schrijfweekend. Wat vond u van het schrijfweekend? Wat waren jouw impressies?

Lieve: “Ik vond het heel interessant om zo gefocust te kunnen zijn, om zoveel tijd te hebben om te schrijven. Door de voorbereiding met de structuur werkte het ook snel, mijn structuur veranderde ondertussen maar dat is eigenlijk niet zo erg. En door meer te focussen en uw feedback is ook wel heel belangrijk, dus iedere keer feedback te krijgen, maakte ik stapjes.

Bij mij was het zo dat na de 1e avond ik het gevoel had dat mijn structuur niet meer klopte en ik heb die dan ook veranderd en ben daar heel tevreden over. En het schrijven gaat zo door, ik ben daar heel content over eigenlijk.” Lieve De Meyer, oprichter Arto vzw, "Dementie, je staat er niet alleen voor".

Ontdek het Schrijfweekend

Via het Schrijfweekend werk je vooraf aan de structuur van je boek. Tijdens twee voorafgaande een-op-eensessies zorgen we dat dit op punt staat. Indien dit niet het geval is, zoeken we verder tot je structuur optimaal is om aan het Schrijfweekend te beginnen.

Tijdens het Schrijfweekend bezorgen we je enerzijds de kennis om een pakkende tekst te schrijven en anderzijds creëren we voor jou ruimte op een gepaste locatie, zodat al je zorgen worden weggenomen en je voluit kan schrijven.

Dagelijks worden begeleidende persoonlijke coachingsessies gepland zodat je meteen je vragen kan voorleggen en verder kan schrijven.

Na het Schrijfweekend heb je zelf alles in handen: een structuur, de eerste hoofdstukken en de planning om zelf je boek te schrijven.

Wat zeggen vorige deelnemers?

Waar wacht je nog op?

 • betaalbaar via de kmo-portefeuille,
 • door de intense begeleiding die samengaat met het Schrijfweekend, kunnen slechts een beperkt aantal cursisten deelnemen,
 • wordt voorafgegaan door enkele coachingsessies zodat je al een structuur kan opstellen.

Graag een gesprek

Een eigen boek schrijven kan zoveel voor je betekenen:

 • het kan ervoor zorgen dat je serieuzer wordt genomen, door de markt en door je klanten,
 • het kan ervoor zorgen dat je als uniek wordt gepercipieerd in jouw vakgebied,
 • het kan ervoor zorgen dat je hogere tarieven kan vragen,
 • het kan ervoor zorgen dat je meer klanten bereikt ...

 

Thea Bombeek, auteur

"Hoe overleef ik mijn collega’s",
deelnemer Schrijfweekend.

Jouw boekresultaat staat voorop

Laurence Verwee is full time met boekbegeleiding bezig. Ze geeft coachings, workshops en organiseert twee keer per jaar een Schrijfweekend ‘Schrijf je boek in één weekend’ om ondernemers aan te sporen om hun eigen non-fictie boek te schrijven.

In april 2016 zette ze zelf de stap als auteur. Ze publiceerde ‘Geen excuses meer’, een praktische handleiding voor iedereen die ervan droomt om zijn expertise en ervaring in een boek te gieten.

Ze deelt haar kennis niet alleen in een boek, maar staat vaak ook op het podium tijdens de Boekenbeurs, een VOV- summerclass, De ondernemersopleiding van Unizo, workshops en masterclasses in Vlaamse bibliotheken. Ze ondersteunt (kennis)ondernemers bij het schrijven van hun eigen boek en daagt hen uit met de Schrijfworkshop ‘Zit er een (non-fictie) boek in jou'?

Rijk word je niet van een boek schrijven en uitgeven op zich. Een eigen boek schrijven, brengt wel veel kansen en mogelijkheden voor hedendaagse ondernemers. “Met een boek vergroot je je zichtbaarheid en dat kan voor veel coaches en ondernemers een doorbraak betekenen".

De troeven van het Schrijfweekend

Enkel deelname van gelijkgestemden: experts, professionals, coaches, trainers, en innovatieve ondernemers. 
Optimale setting om geïnspireerd te kunnen schrijven zonder zorgen.
Dagelijks individuele coachingmomenten.
Samen schrijven met gelijkgestemden zorgt voor bijkomende motivatie.
Na het Schrijfweekend heb je alles in handen om je boek verder af te werken en naar een uitgever te stappen.

Vraag bijkomende informatie

 • betaalbaar via de kmo-portefeuille,
 • door de intense begeleiding die samengaat met het Schrijfweekend, kunnen slechts een beperkt aantal cursisten deelnemen,
 • wordt voorafgegaan door enkele coachingsessies zodat je al een structuur kan opstellen.

Graag een gesprek

Ja maar…

 • ‘Ja, maar ik kan niet goed genoeg schrijven.’
  Dat is vaak een interne gedachte, gestoeld op iets wat een leraar of iemand uit je jeugd ooit tegen je vertelde. Mijn stelling is: als je je verhaal aan mij kan vertellen, kan je er een boek over schrijven. Ik help je om jouw unieke schrijfstijl te ontdekken!

 

 • ‘Ja, maar ik kan niet schrijven in groep.’
  Dat hoeft geen probleem te zijn. Auteur Kathleen Cools had het er ook moeilijk mee, tot ze het uitprobeerde. Daarnaast zijn er voldoende andere lokalen waar je alleen kan schrijven, als het echt niet lukt in groep. De collega-schrijvers geven jou extra steun bij het afleggen van jouw schrijfweg.