Procedure aanvraag kmo-portefeuille

Stap 1: Vraag de kmo-portefeuille vlot aan via e-loketondernemers
De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal via volgende link: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

kmo-portefeuille

Klik op de roze knop rechts op het scherm, deze roze aanvraagknop leidt je meteen naar het e-loketondernemers.

Meld je aan via itsme of e-id, zoals je gewoon bent. Je komt terecht op jouw persoonlijk dashboard in het e-loketondernemers. Hier kan je dus je kmo-portefeuille aanvragen, klik in het veld van kmo-portefeuille op de groene balk “aanvraag starten”.Lukt dit niet, dan is je onderneming nog niet geregistreerd op het online platform.

Om de elektronische steunmaatregelen van het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (Ecologiepremie Plus en kmo-portefeuille) te kunnen gebruiken moet je jouw onderneming registreren op het online platform (INKOM).

https://overheid.vlaanderen.be/aanmelden-als-ondernemer

Meer informatie vind je ook op de volgende link:

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen/registratie-van-een

Hierna herhaal je stap 1 hierboven.

Stap 2: Vraag subsidie aan
Belangrijk!
Je kan de aanvraag al indienen voor ontvangst van de factuur.
De aanvraag dient ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding te gebeuren!

Alle stappen worden uitgebreid uitgelegd via deze link, https://www.vlaanderen.be/economie-en-ondernemen/opleiding-en-advies/projectaanvraag-indienen-in-de-kmo-portefeuille

Hieronder vind je de beknopte stappen nodig voor je subsidieaanvraag, de invulgegevens met * vind je op je inschrijvingsmail:

 1. Klik op de roze knop ‘aanvragen’.
 2. Aanmelden met je onderneming.
 3. Geef de NACE code in van je bedrijf. De NACE code stemt overeen met de hoofdactiviteit die je uitoefent in je onderneming. Je vindt dit terug op het inschrijvingsdocument bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen.
 4. Kies het Type “Opleiding”
 5. Vul de naam van de opleiding in : *
 6. Vul de soort opleiding in : *
 7. Selecteer het thema "Bedrijfsstrategie' : *
 8. Geef het aantal deelnemers op
 9. Geef de naam in van de persoon die de begeleiding volgt.
 10. Vul het aantal uren opleiding in : *
 11. Vul de datum van de inschrijving in : *
 12. Vink aan of de opleiding gestart is voor de aangegeven datum
 13. Vink aan of de opleiding bijdragen tot het huidig of toekomstig bedrijfsfunctioneren (dit is een voorwaarde om subsidie te krijgen).
 14. Geef de kost van de inschrijving :*

Het projectbedrag binnen de kmo-portefeuille wordt zichtbaar.

Op basis van deze bedragen berekent de applicatie onmiddellijk hoeveel uw eigen bijdrage en de subsidie van de Vlaamse overheid bedraagt.

Selecteer de geregistreerde dienstverlener : Yin Books gcv (The Power of Books) : DV.O218249(de O na het puntje is een hoofdletter O en geen cijfer nul)

Tot slot vink je de verklaring op eer aan.

Stap 3: Betaal
Na goedkeuring van het project krijg je een betalingsuitnodiging van kmo-portefeuille via je mailbox.

Je betaalt je eigen bijdrage van 70% van het opleidingsbedrag (excl. BTW) via overschrijving aan kmo-portefeuille (SODEXHO). Je hebt max 30 kalenderdagen de tijd om dit te doen na de betalingsuitnodiging.

Na ontvangst van je betaling stort de Vlaamse Overheid de overige 30% (excl.BTW) van het opleidingsbedrag in de elektronische portefeuille. Je krijgt hiervan een bevestigingsmail.

De elektronische portefeuille bevat nu 100% van het opleidingsbedrag (excl. BTW). Via de betaalknop van kmo-portefeuille betaal je nu het opleidingsbedrag aan Yin Books gcv – The Power of Books. Gelieve het factuurnummer als referentie op te geven.

Ten slotte maak je het BTW bedrag rechtstreeks over op de rekening van Yin Books: KBC BE08 7370 5733 3713, BIC KREDBEBB.

Stap 4: Alles is geregeld. Je kan de opleiding starten!

PS Nog vragen? Mail naar admin@thepowerofbooks.be