Persoonlijk schrijftraject

Je boek als springplank naar zakelijk succes

Het georganiseerde kader van de Inspiratie Vip-dag laat je toe om helemaal onder begeleiding de structuur van jouw boek te schrijven, in de meest ideale omstandigheden. Nadien kan de twijfel toeslaan, zeker wanneer je een blik werpt op je drukke agenda en dit persoonlijke kader wegvalt. Je staat er dan alleen voor om je boek verder te schrijven, een uitgever te zoeken, en je boek te lanceren.

De individuele begeleiding en coaching tijdens de Inspiratie Vip-dag zorgde ervoor dat je je geen zorgen hoefde te maken over de kwaliteit en consistentie van je structuur en rode draad doorheen je boek. Nu je alleen aan de slag moet, weet je niet altijd of wat je schreef ‘goed genoeg’ is. Je verplaatst continu je deadlines omdat je andere werk grote happen van je tijd opslorpt. Voor je het weet blijft je boek liggen, hoewel het in gedachten wel overal met je meegaat, als een project dat onafgewerkt is.

Een schrijftraject dat werkt

Precies daarom heb ik een vervolgtraject ontwikkeld voor druk bezette coaches, trainers en professionals. Enkel wie de Inspiratie Vip-dag volgde waarbij we samen een structuur ontwierpen, kan in dit traject terecht.

Tijdens het vervolgtraject begeleid ik je zes maanden bij het schrijven van je manuscript. Ik neem het stelselmatig met jou door tot op het einde, en tweewekelijks hebben we contact voor feedback. Samen leggen we alle data vast in onze agenda's.

Daarnaast krijg je via online modules alle noodzakelijke info die hoort bij het schrijven en het verschijnen van je boek. Bij al deze modules krijg je ook bijkomende persoonlijke feedback zodat je er nooit meer alleen voor staat.

Waar wacht je nog op?

  • betaalbaar via de kmo-portefeuille,
  • een-op-een begeleiding om zo snel en efficiënt mogelijk je boek te schrijven,
  • je boek wordt uitgegeven.

Graag een gesprek

"Ik loop al 15 jaar rond met het idee om een boek te schrijven. Ik heb er echter nooit werk van gemaakt. Mijn grootste twijfel was: ‘gaat het wel lukken? Kan ik dat wel’. En dankzij de begeleiding is het gelukt. Ik heb wel veel ideeën, en wil graag mijn ervaring delen met betrekking tot mijn vakgebied. Maar een boek schrijven is zo definitief. Krijg je een boek eigenlijk wel ooit af? Mijn grootste uitdaging was mijn perfectionisme halt toeroepen en ondanks de twijfel gestaag verder schrijven.

Wat heeft er mij het meest geholpen in dit traject? Dit was de opvolging. Vooral dan de individuele afspraken, die beschouwde ik voor mezelf als een soort deadlines. Tegen elke afspraak schreef ik een hoofdstuk of een half hoofdstuk. Zelfs al was het niet af in mijn beleving, we hadden in elk geval nieuw materiaal om rond te werken. En ik ging altijd met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar buiten. Dat motiveerde me om verder te schrijven. Die afspraken verplichtten me het schrijven concreet in te plannen in mijn agenda. Dat heeft mij dat enorm geholpen. Ik raad dat ook mensen aan die spreken over een boek: laat je helpen. Ook met professionele begeleiding is het nog een grote uitdaging.

En wat er mij ook erg geholpen heeft, dat is jouw enthousiasme. Jij geloofde in mij. En je beschikt over je ervaring met het begeleiden van andere schrijfprocessen.

Dat is zo een beetje wat ik zelf met mijn cliënten doe. Ik zeg hen: “Geloof mij in afwachting dat je het zelf gelooft”. En ik heb hier ook de ervaring gehad dat jij oprecht geloofde in de boodschap van mijn boek en dat ik mijn schrijftalent. Er waren momenten dat ik twijfelde, maar de manier waarop je dat kon herkaderen heeft mij heel erg gemotiveerd om door te gaan. Ik ben blij en aangenaam verrast dat mijn boek nu klaar is.”

Thea Bombeek, Executive coach, Dendermonde, "Hoe overleef ik mijn collega’s?", Lannoo Campus (maart 2018)

Waarom zou je nog wachten?

De stap zetten naar een eigen boek is niet zo moeilijk en kan enorm veel opbrengen. Is het in eerste instantie misschien geen handenvol geld, dan toch erkenning, herkenning, de richtingaanwijzers op een pad naar meer business en vooral het besef dat diegenen die een eigen boek schrijven en gepubliceerd krijgen tot een zeldzaam ras behoren: die 1% van de bevolking die de droom van een eigen boek waarmaakt.

"Ik had voordien vooral twijfels over het feit of ik ooit een boek zou kunnen afwerken tot de laatste letter. Maar twijfels over het nut ervan, niet echt. Want ik had echt zin om een Schrijfweekend te volgen en ook om ervaring te hebben met andere auteurs.

Er was natuurlijk altijd de onzekerheid over wat de toegevoegde waarde is van dat soort traject. Maar ik vond dat het geheel - het schrijfweekend en alle modules erna en de individuele coaching - voor mij 1 geheel hebben gevormd. Ook de verschillende modules rond personal branding etc.. hebben niet alleen voor het boek gediend, maar ook voor de rest van mijn activiteiten zoals dusdanig is het een goed volledig programma voor een zelfstandige die zin heeft om iets van zijn expertise door te geven.

Ik denk dat van bij de start het gecoacht worden op de inhoudstafel, dat is toch de belangrijkste start, is toch wel een ‘eye opener’ geweest. Eens ik die structuur had en dat die goed zat, liep de rest redelijk gemakkelijk. Want de rest is het invullen van de materie in je structuur. Dat was voor mij echt een eye opener, ik wist niet dat ik toen ik buiten stapte bij jou in september met een structuur, dat het zo gemakkelijk zou gaan om vorm te geven aan mijn boek.

En naar resultaat? Op 9 maanden lag mijn boek er. Dus ik vind ook wel, als je begint met een goede structuur, dat je het op een redelijke tijd kunt klaar hebben.
Het feit van mijn boek te hebben heeft mij een zekere naamsbekendheid gegeven. Het heeft gemaakt dat ik werd uitgenodigd, dat ik aandacht kreeg in de pers en dat het een goede basis was om mijn job als zelfstandige verder uit te bouwen omdat ik ook iets heb rond een specifieke topic, een specifieke expertise dat ik die nu verder kan gebruiken."

Brigitte Ballings, Bounce back coach, Bredene, Een stap terug, ik denk er niet aan (2016), uitgeverij Witsand.

Je boek als opstap naar autoriteit

Als auteur krijg je autoriteit, niet alleen als je erin slaagt een roman te schrijven, maar zeker ook als je je unieke ideeën in een non-fictie boek verwoordt. Alleen blijken er tussen de droom van een eigen boek en de werkelijke realisatie ervan wetten in de weg te staan en praktische bezwaren, om nog maar eens de gevleugelde woorden van Elsschot te gebruiken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Een eigen boek op de markt brengen en dat als hefboom gebruiken naar meer business en een rijker leven, is voor iedereen weggelegd. Toch als je inziet, dat je ook daarvoor hulp kan inroepen. Een echte ervaren vertrouwenspersoon. Een luisterend oor en een sparring-partner.

Terwijl je aan het schrijven bent, gaan we samen op zoek naar mogelijke uitgevers, zodat je boek de weg vindt naar de boekhandel, als je dat wenst. Tot nu toe werden alle geschreven boeken uitgegeven door klassieke uitgeverijen als Uitgeverij Garant, Die Keure, Witsand uitgeverij of Lannoo Campus.

Ik wilde tijdens het Schrijfweekend ontdekken of Laurence wel eerlijk genoeg zou zijn over mijn teksten. Het feit dat ze zo streng was over mijn teksten, was de reden om deel te nemen aan het lange traject ….

Na het Schrijfweekend had ik niet meer veel twijfels. Ik wist dat Laurence eerlijke feedback geeft, ze zegt het ook als het niet goed is. Het blijft wel een investering, maar als je dan toch de tijd en energie in je boek steekt, dan is het fijn om dat te doen met een vrij grote garantie op een goed resultaat.

Ik ben bijzonder blij dat ik het traject heb gevolgd. Het heeft me geholpen om elke keer flink met deadline te halen. Het was ook fijn om tussendoor contact te hebben met Laurence, bij elke twijfel kan je bij haar terecht.

Regelmatig samenkomen met collega-schrijvers vond ik ook een meerwaarde. En het besef dat het niet klaar is omdat je boek af is.

Mijn resultaat? Een uitgegeven boek dat erg gesmaakt wordt door zijn lezers. En tweede resultaat… is dat ik weet dat schrijven vanaf nu deel van mijn leven is. Zonder twijfel.”

Emilie Depuydt, Topcoach en trainer, oprichter Happy Coach, Hoegaarden, ‘Goed Gezien!’ (2017), uitgeverij Witsand.

Wat als…

  • je al een uitgever hebt?
    Ik begeleid regelmatig auteurs die al een uitgeverij hebben gevonden (of de uitgeverij heeft hen gevonden), net zoals ik auteurs begeleid die nog op zoek zijn. Dat maakt in principe geen verschil uit, behalve de geruststelling op het einde van je schrijfproces. Je krijgt continu ondersteuning, al dan niet in contact met de uitgeverij, zodat je geen tijd verliest, efficiënt schrijft en continu de begeleiding ontvangt die je nodig hebt om de kwaliteit en consistentie van jouw boek te garanderen. Hier komt ook de promo en de upsell bij die in het traject omvat zit.

 

  • je al een boek schreef?
    Je kent ondertussen de klappen van de zweep. En toch, ieder boek is anders. Een objectieve ervaren buitenstaander helpt je altijd je blik richten op de lezer en de markt die je wil veroveren. En daar is het uiteindelijk toch om te doen? 

“Met jou samenwerken is voortdurende vreugde en inspiratie"

Frank Coppieters, Professor (universiteit Antwerpen) in de Literatuur en Theaterwetenschappen en Reiki Master, Portland (Oregon), Eenheid in alles wat is. (2016)