Persoonlijk boektraject

Je boek als springplank naar zakelijk succes

 

Je ziet het al helemaal voor je. Je signeert je boek in een boekhandel. Je krijgt amper tijd om naar adem te happen, of de volgende lezer staat al klaar met hoopvolle blik en boek in de handen voor je handtekening.

Eindelijk vielen alle puzzelstukken samen. Nadat je de structuur opmaakte tijdens het Persoonlijke VIP-traject, bepaalde je je koers voor boek en bedrijf, schreef je je boek onder begeleiding (lees: zonder tijdverlies). Samen vonden we snel een gedroomde uitgever en nu weet je ook op welke manier je je boek digitaal verder kan laten leven zodat je blijvend de juiste klanten naar je toetrekt.

 

Een vreugdevol persoonlijk boektraject met uitgever!!

Precies daarom heb ik een vervolgtraject ontwikkeld voor druk bezette ondernemers, coaches, trainers en professionals. Enkel wie de Inspiratie Vip-dag volgde waarbij we samen een structuur ontwierpen, kan in dit traject terecht.

Tijdens het vervolgtraject begeleid ik je negen maanden bij het schrijven van je manuscript. Ik neem het stelselmatig met jou door tot op het einde, en tweewekelijks hebben we contact voor feedback. Samen leggen we alle data vast in onze agenda's.

Daarnaast krijg je via online modules alle noodzakelijke info die hoort bij het schrijven, het promoten en het verschijnen van je boek. Bij al deze modules krijg je ook continu persoonlijke feedback zodat je er nooit meer alleen voor staat. Samen vinden we de geschikte uitgever! Altijd!

Kan je je voortellen hoe bevredigend het kan zijn om toegang te krijgen tot je meest unieke en creatieve gedachten tijdens het bewezen schrijfproces? Ja, schrijven brengt veel vreugde!

En als je het wil, kan je nadien ook opteren voor de bijkomende marketingmodule zodat je dankzij je boek en strategisch communicatieplan de juiste klanten aantrekt. Je kan niet geloven hoeveel interessante opportuniteiten en samenwerkingen zich aanbieden.

 

 

Waar wacht je nog op?

 • betaalbaar via de kmo-portefeuille,
 • een-op-een begeleiding om zo snel en efficiënt mogelijk je boek te schrijven,
 • je boek wordt uitgegeven.

Graag een gesprek

"Ik loop al 15 jaar rond met het idee om een boek te schrijven. Ik heb er echter nooit werk van gemaakt. Mijn grootste twijfel was: ‘gaat het wel lukken? Kan ik dat wel’. En dankzij de begeleiding is het gelukt. Ik heb wel veel ideeën, en wil graag mijn ervaring delen met betrekking tot mijn vakgebied. Maar een boek schrijven is zo definitief. Krijg je een boek eigenlijk wel ooit af? Mijn grootste uitdaging was mijn perfectionisme halt toeroepen en ondanks de twijfel gestaag verder schrijven.

Wat heeft er mij het meest geholpen in dit traject? Dit was de opvolging. Vooral dan de individuele afspraken, die beschouwde ik voor mezelf als een soort deadlines. Tegen elke afspraak schreef ik een hoofdstuk of een half hoofdstuk. Zelfs al was het niet af in mijn beleving, we hadden in elk geval nieuw materiaal om rond te werken. En ik ging altijd met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar buiten. Dat motiveerde me om verder te schrijven. Die afspraken verplichtten me het schrijven concreet in te plannen in mijn agenda. Dat heeft mij dat enorm geholpen. Ik raad dat ook mensen aan die spreken over een boek: laat je helpen. Ook met professionele begeleiding is het nog een grote uitdaging.

En wat er mij ook erg geholpen heeft, dat is jouw enthousiasme. Jij geloofde in mij. En je beschikt over je ervaring met het begeleiden van andere schrijfprocessen.

Dat is zo een beetje wat ik zelf met mijn cliënten doe. Ik zeg hen: “Geloof mij in afwachting dat je het zelf gelooft”. En ik heb hier ook de ervaring gehad dat jij oprecht geloofde in de boodschap van mijn boek en dat ik mijn schrijftalent. Er waren momenten dat ik twijfelde, maar de manier waarop je dat kon herkaderen heeft mij heel erg gemotiveerd om door te gaan. Ik ben blij en aangenaam verrast dat mijn boek nu klaar is.”

Thea Bombeek, Executive coach, Dendermonde, "Hoe overleef ik mijn collega’s?", Lannoo Campus (maart 2018)

Waarom zou je nog wachten?

De stap zetten naar een eigen boek is niet zo moeilijk en kan enorm veel opbrengen. Is het in eerste instantie misschien geen handenvol geld, dan toch erkenning, herkenning, de richtingaanwijzers op een pad naar meer business en vooral het besef dat diegenen die een eigen boek schrijven en gepubliceerd krijgen tot een zeldzaam ras behoren: die 1% van de bevolking die de droom van een eigen boek waarmaakt.

Twijfel je nog? Je kan ook deze opleiding aanvragen met de kmo-portefeuille. Daarbij krijg je ongeveer 37 u opleiding.

"Ik had voordien vooral twijfels over het feit of ik ooit een boek zou kunnen afwerken tot de laatste letter. Maar twijfels over het nut ervan, niet echt. Want ik had echt zin om een Schrijfweekend te volgen en ook om ervaring te hebben met andere auteurs.

Er was natuurlijk altijd de onzekerheid over wat de toegevoegde waarde is van dat soort traject. Maar ik vond dat het geheel - het schrijfweekend en alle modules erna en de individuele coaching - voor mij 1 geheel hebben gevormd. Ook de verschillende modules rond personal branding etc.. hebben niet alleen voor het boek gediend, maar ook voor de rest van mijn activiteiten zoals dusdanig is het een goed volledig programma voor een zelfstandige die zin heeft om iets van zijn expertise door te geven.

Ik denk dat van bij de start het gecoacht worden op de inhoudstafel, dat is toch de belangrijkste start, is toch wel een ‘eye opener’ geweest. Eens ik die structuur had en dat die goed zat, liep de rest redelijk gemakkelijk. Want de rest is het invullen van de materie in je structuur. Dat was voor mij echt een eye opener, ik wist niet dat ik toen ik buiten stapte bij jou in september met een structuur, dat het zo gemakkelijk zou gaan om vorm te geven aan mijn boek.

En naar resultaat? Op 9 maanden lag mijn boek er. Dus ik vind ook wel, als je begint met een goede structuur, dat je het op een redelijke tijd kunt klaar hebben.
Het feit van mijn boek te hebben heeft mij een zekere naamsbekendheid gegeven. Het heeft gemaakt dat ik werd uitgenodigd, dat ik aandacht kreeg in de pers en dat het een goede basis was om mijn job als zelfstandige verder uit te bouwen omdat ik ook iets heb rond een specifieke topic, een specifieke expertise dat ik die nu verder kan gebruiken."

Brigitte Ballings, Bounce back coach, Bredene, Een stap terug, ik denk er niet aan (2016), uitgeverij Witsand.

Droom je ervan om als erkend auteur te worden gevraagd als spreker?

Als auteur krijg je autoriteit, niet alleen als je erin slaagt een roman te schrijven, maar zeker ook als je je unieke ideeën in een non-fictie boek verwoordt. Alleen blijken er tussen de droom van een eigen boek en de werkelijke realisatie ervan wetten in de weg te staan en praktische bezwaren, om nog maar eens de gevleugelde woorden van Elsschot te gebruiken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Een eigen boek op de markt brengen en dat als hefboom gebruiken naar meer business en een rijker leven, is voor iedereen weggelegd. Toch als je inziet, dat je ook daarvoor hulp kan inroepen. Een echte ervaren vertrouwenspersoon. Een luisterend oor en een sparring-partner.

Terwijl je aan het schrijven bent, gaan we samen op zoek naar mogelijke uitgevers, zodat je boek de weg vindt naar de boekhandel, als je dat wenst. Tot nu toe werden alle geschreven boeken uitgegeven door klassieke uitgeverijen als Uitgeverij Garant, Die Keure, Witsand uitgeverij, Uitgeverij Pelckmans, Willems Uitgevers of Lannoo Campus.

Ik wist dat Laurence eerlijke feedback geeft, ze zegt het ook als het niet goed is. Het blijft wel een investering, maar als je dan toch de tijd en energie in je boek steekt, dan is het fijn om dat te doen met een vrij grote garantie op een goed resultaat.

 

Ik ben bijzonder blij dat ik het traject heb gevolgd. Het heeft me geholpen om elke keer flink met deadline te halen. Het was ook fijn om tussendoor contact te hebben met Laurence, bij elke twijfel kan je bij haar terecht.

Regelmatig samenkomen met collega-schrijvers vond ik ook een meerwaarde. En het besef dat het niet klaar is omdat je boek af is.

Mijn resultaat? Een uitgegeven boek dat erg gesmaakt wordt door zijn lezers. En tweede resultaat… is dat ik weet dat schrijven vanaf nu deel van mijn leven is. Zonder twijfel.”

Emilie Depuydt, Topcoach en trainer, oprichter Happy Coach, Hoegaarden, ‘Goed Gezien!’ (2017), uitgeverij Witsand.

Hoe kan je op een efficiënte manier starten met de promotie van je boek?

Bij het persoonlijk boektraject met marketing, hoort ook een specifieke, bewezen aanpak voor branding, marketing en promo zodat je boek verder kan leven. Want jij hebt je boek niet zomaar geschreven voor de sport. Het plan was om met dat boek jezelf en je ideeën definitief op de kaart zetten. Je zou in de kijker staan, de juiste klanten aantrekken voor je business. Interessante opportuniteiten en samenwerkingen zouden zich aanbieden. Toch?

Samen met Anouck Meier (Content rebel bij Ampersand) ontwikkelde ik een omvattende online en offline module speciaal voor auteurs zoals jij. We bundelen meer dan 50 jaar aan expertise in marketing en communicatie.
Het resultaat?
 • Eén helder communicatieplan met een offline en een online luik.
 • Een booming business, met fijne klanten die als vanzelf de weg vinden naar jou.
 • En een gerust gemoed ... omdat je weet dat je plan helemaal bij jou past en je je boodschap op de juiste manier kan blijven verspreiden.

 

 

In deze module

 • Leer je hoe je je boek kunt laten verder leven.
 • Krijg je één systeem, een plan dat je een duidelijk overzicht geeft voor de komende maanden (en zelfs jaren).
 • Maak je kennis met personal branding en marketing technieken die bij jou passen én die werken, zonder dat je tijd moet verliezen met alles zelf uit te vissen.
 • Krijg je inzicht in hoe je je boek, je aanbod en je marketing op elkaar kan afstemmen.
 • Weet je hoe je je boek kunt inzetten om je business te boosten (want met je boekenverkoop alleen zul je het niet halen).
 • Plan je de extra coachingsessies rechtstreeks in, in mijn agenda.

 

Wat maakt deze module zo interessant voor jou?

 • Alles keurig op één plek
  De bundeling van twee unieke expertises: grondige kennis en ervaring in het boekenvak en de meest up-to-date strategieën en technieken in de digitale marketing.
 • Alleen de essentie
  Zie het als jouw persoonlijke noise filter. Gedaan met zelf de speld in de digitale hooiberg zoeken.
 • Op jouw maat dankzij persoonlijke coaching
  Je krijgt 2 keer de kans om je oefeningen voor te leggen en te bespreken. Op deze manier wordt je plan meteen concreet.
 • Don't believe the hype
  Je ontvangt een blijvende stabiele basis. Een perspectief op the big picture én op lange termijn. Je leert de basis van het communicatievak waarop je je kan blijven baseren.
 • Concreet en werkbaar
  Je krijgt een concreet en werkbaar stappenplan waarmee je eindelijk de vruchten kan plukken van het harde werk dat je in je boek stopte.

Je krijgt precies wat je nodig hebt om door de bomen het bos te zien.
Allemaal in één gebald en makkelijk te implementeren systeem, jouw shortcut richting een succesvol boek én een succesvolle business.

Hoeft het gezegd hoeveel tijd je hiermee kan winnen?

Wat is inbegrepen? 

 • Kickstart met beproefde schrijfmethode,
 • 1/1 begeleiding, van structuur tot manuscript,
 • gezamenlijke zoektocht (vind-tocht) naar uitgever (alle boeken worden ook uitgegeven!)
 • 2 schrijfmodules die alle informatie bevatten over het schrijfproces, gaande van de geschikte titel tot een invuloefeningen voor de geschikte inleiding, proeflezers inschakelen ...
 • 9 maand begeleiding tot je boek bij de uitgever is en dan nog ...
 • continue ondersteuning ook tijdens het productieproces, zodat je nooit het gevoel hebt er alleen voor te staan,

en je kan ook opteren voor de bijkomende marketing van je boek

 • 6 book & branding modules die ervoor zorgen dat je dankzij een stappenplan een helder communicatieplan opmaakt,
 • 2 persoonlijke coachingsessies ( 2 x 30 min.) die je ondersteunen in het direct toepassen van je plannen, en ...
 • continu bereikbaar, zodat je nooit het excuus hebt, niet verder te kunnen 😉

 

Waar wacht je nog op?

 • blijf je maar wat aanmodderen of kies je resoluut voor actie?
 • ga je voluit voor het uitdragen van je waardevolle boodschap of laat je die in een kartonnen doos zitten?
 • blijf je in de coulissen of maak je jezelf eindelijk volop zichtbaar en ga je voor impact?

 

Wat als je al een manuscript hebt en de sprong wil wagen naar publicatie?

Ontdek met het programma ‘Pak het podium - met je bestaand manuscript!’ de kracht van jouw woorden met mijn toegewijde begeleiding als boekenmentor.

 • Ontvang persoonlijke feedback en begeleiding voor je manuscript, zodat het kan worden uitgegeven.
 • Ontdek de geheimen van het uitgeversvak en vind vooral de perfecte match met de juiste uitgever. 
 • Leer de kunst van boekmarketing tijdens een exclusieve online training, met mijn persoonlijke feedback om samen een doeltreffend communicatieplan te smeden, zodat je boek kan worden verspreid en verder kan leven.  

Dit programma is gedeeltelijk (50 % ) erkend voor de KMO portefeuille.

Waarom zou je wachten? Laat je manuscript niet langer in de lade liggen en ontdek hoe het jouw business kan versterken. Vraag vandaag nog een gratis gesprek aan:

https://calendly.com/verwee/30min

 

“Met jou samenwerken is voortdurende vreugde en inspiratie"

Frank Coppieters, Professor (universiteit Antwerpen) in de Literatuur en Theaterwetenschappen en Reiki Master, Portland (Oregon), Eenheid in alles wat is. (2016)