Persoonlijk boektraject

Je boek als springplank naar zakelijk succes

Het georganiseerde kader van het Schrijfweekend laat je toe om samen met anderen jouw boek te schrijven, in de meest ideale omstandigheden. Nadien kan de twijfel toeslaan, zeker wanneer je een blik werpt op je drukke agenda en dit georganiseerde kader wegvalt. Je staat er dan alleen voor om je boek verder te schrijven, een uitgever te zoeken, en je boek te lanceren.

De individuele begeleiding en coaching tijdens het Schrijfweekend zorgde ervoor dat je je geen zorgen hoefde te maken over de kwaliteit en consistentie van je teksten. Nu je alleen aan de slag moet, weet je niet meer of wat je schreef ‘goed genoeg’ is. Je verplaatst continu je deadlines omdat je andere werk grote happen van je tijd opslorpt. Voor je het weet blijft je boek liggen, hoewel het in gedachten wel overal met je meegaat, als een project dat onafgewerkt is.

Een boektraject dat werkt

Precies daarom heb ik een vervolgtraject ontwikkeld voor druk bezette coaches, trainers en professionals. Wie het Schrijfweekend volgde, een structuur ontwikkelde voor zijn boek en reeds de eerste hoofdstukken schreef, kan in dit traject terecht.

Tijdens het vervolgtraject begeleid ik je zes maanden bij het schrijven van je manuscript. Ik neem het stelselmatig met jou door tot op het einde, en tweewekelijks hebben we contact voor feedback.

Daarnaast krijg je via online modules alle noodzakelijke info die hoort bij het verschijnen van je boek. Dat houdt in: social media, je unieke promotie, branding, bloggen, en upsell (de manier om je boek een plaats te geven in je marketing).

Ik voorzie alles om het maximale resultaat te halen uit de verschijning van je boek en wat daarna komt. Je leert wat je kan inzetten om je boek verder te doen leven na de publicatie. Bij al deze modules krijg je ook bijkomende persoonlijke feedback zodat je er nooit meer alleen voor staat.

Waar wacht je nog op?

 • betaalbaar via de kmo-portefeuille,
 • beperkt aantal deelnemers per traject om een sterke persoonlijke begeleiding te garanderen,
 • je boek wordt uitgegeven.

Graag een gesprek

"Ik loop al 15 jaar rond met het idee om een boek te schrijven. Ik heb er echter nooit werk van gemaakt. Mijn grootste twijfel was: ‘gaat het wel lukken? Kan ik dat wel’. En dankzij de begeleiding is het gelukt. Ik heb wel veel ideeën, en wil graag mijn ervaring delen met betrekking tot mijn vakgebied. Maar een boek schrijven is zo definitief. Krijg je een boek eigenlijk wel ooit af? Mijn grootste uitdaging was mijn perfectionisme halt toeroepen en ondanks de twijfel gestaag verder schrijven.

Wat heeft er mij het meest geholpen in dit traject? Dit was de opvolging. Vooral dan de individuele afspraken, die beschouwde ik voor mezelf als een soort deadlines. Tegen elke afspraak schreef ik een hoofdstuk of een half hoofdstuk. Zelfs al was het niet af in mijn beleving, we hadden in elk geval nieuw materiaal om rond te werken. En ik ging altijd met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar buiten. Dat motiveerde me om verder te schrijven. Die afspraken verplichtten me het schrijven concreet in te plannen in mijn agenda. Dat heeft mij dat enorm geholpen. Ik raad dat ook mensen aan die spreken over een boek: laat je helpen. Ook met professionele begeleiding is het nog een grote uitdaging.

En wat er mij ook erg geholpen heeft, dat is jouw enthousiasme. Jij geloofde in mij. En je beschikt over je ervaring met het begeleiden van andere schrijfprocessen.

Dat is zo een beetje wat ik zelf met mijn cliënten doe. Ik zeg hen: “Geloof mij in afwachting dat je het zelf gelooft”. En ik heb hier ook de ervaring gehad dat jij oprecht geloofde in de boodschap van mijn boek en dat ik mijn schrijftalent. Er waren momenten dat ik twijfelde, maar de manier waarop je dat kon herkaderen heeft mij heel erg gemotiveerd om door te gaan. Ik ben blij en aangenaam verrast dat mijn boek nu klaar is.”

Thea Bombeek, Executive coach, Dendermonde, "Hoe overleef ik mijn collega’s?", Lannoo Campus (maart 2018)

Jouw boekresultaat staat voorop

Het schrijven van je boek is één ding, maar om het echt succesvol te maken heb je bijkomende tools nodig. Ik ontwikkelde hiervoor een methode die ik een driestappenplan noem. Dit houdt in:

 • de combinatie van het schrijven en het publicatieproces: de stappen die je onderneemt om je boek tot bij de uitgever te krijgen;
 • het ontwikkelen van personal branding via social media en bloggen;
 • upsell: de manier waarop je je boek optimaal inzet voor de marketing in je onderneming, zodat je hele aanbod consistent op elkaar aansluit.

"Ik had voordien vooral twijfels over het feit of ik ooit een boek zou kunnen afwerken tot de laatste letter. Maar twijfels over het nut ervan, niet echt. Want ik had echt zin om een Schrijfweekend te volgen en ook om ervaring te hebben met andere auteurs.

Er was natuurlijk altijd de onzekerheid over wat de toegevoegde waarde is van dat soort traject. Maar ik vond dat het geheel - het schrijfweekend en alle modules erna en de individuele coaching - voor mij 1 geheel hebben gevormd. Ook de verschillende modules rond personal branding etc.. hebben niet alleen voor het boek gediend, maar ook voor de rest van mijn activiteiten zoals dusdanig is het een goed volledig programma voor een zelfstandige die zin heeft om iets van zijn expertise door te geven.

Ik denk dat van bij de start het gecoacht worden op de inhoudstafel, dat is toch de belangrijkste start, is toch wel een ‘eye opener’ geweest. Eens ik die structuur had en dat die goed zat, liep de rest redelijk gemakkelijk. Want de rest is het invullen van de materie in je structuur. Dat was voor mij echt een eye opener, ik wist niet dat ik toen ik buiten stapte bij jou in september met een structuur, dat het zo gemakkelijk zou gaan om vorm te geven aan mijn boek.

En naar resultaat? Op 9 maanden lag mijn boek er. Dus ik vind ook wel, als je begint met een goede structuur, dat je het op een redelijke tijd kunt klaar hebben.
Het feit van mijn boek te hebben heeft mij een zekere naamsbekendheid gegeven. Het heeft gemaakt dat ik werd uitgenodigd, dat ik aandacht kreeg in de pers en dat het een goede basis was om mijn job als zelfstandige verder uit te bouwen omdat ik ook iets heb rond een specifieke topic, een specifieke expertise dat ik die nu verder kan gebruiken."

Brigitte Ballings, Bounce back coach, Bredene, Een stap terug, ik denk er niet aan (2016), uitgeverij Witsand.

Book + Branding + Upsell = Booming Business

Je krijgt een uitgekiend stappenplan zodat je precies weet hoe je hoort te starten en op welke manier je een jaarplan maakt zodat jouw boek er zeker komt!

Je ontvangt alle informatie helemaal op maat om het volledig te implementeren op jouw persoonlijke manier. Hierbij horen twee workshopdagen waarin alle informatie specifiek op jouw onderneming wordt toegepast.

Alles hoort samen. Eén systeem, een unieke methode waartoe zowel (mentale) coaching, leermodules, het verwerken in oefeningen, en de maximale betrokkenheid behoren, zodat jij kan scoren met je boek. Op deze manier wordt je droom meteen werkelijkheid.

Terwijl je aan het schrijven bent, gaan we samen op zoek naar mogelijke uitgevers, zodat je boek de weg vindt naar de boekhandel, als je dat wenst. Tot nu toe werden alle geschreven boeken uitgegeven door klassieke uitgeverijen als Uitgeverij Garant, Witsand uitgeverij of Lannoo Campus.

Ik wilde tijdens het Schrijfweekend ontdekken of Laurence wel eerlijk genoeg zou zijn over mijn teksten. Het feit dat ze zo streng was over mijn teksten, was de reden om deel te nemen aan het lange traject ….

Na het Schrijfweekend had ik niet meer veel twijfels. Ik wist dat Laurence eerlijke feedback geeft, ze zegt het ook als het niet goed is. Het blijft wel een investering, maar als je dan toch de tijd en energie in je boek steekt, dan is het fijn om dat te doen met een vrij grote garantie op een goed resultaat.

Ik ben bijzonder blij dat ik het traject heb gevolgd. Het heeft me geholpen om elke keer flink met deadline te halen. Het was ook fijn om tussendoor contact te hebben met Laurence, bij elke twijfel kan je bij haar terecht.

Regelmatig samenkomen met collega-schrijvers vond ik ook een meerwaarde. En het besef dat het niet klaar is omdat je boek af is.

Mijn resultaat? Een uitgegeven boek dat erg gesmaakt wordt door zijn lezers. En tweede resultaat… is dat ik weet dat schrijven vanaf nu deel van mijn leven is. Zonder twijfel.”

Emilie Depuydt, Topcoach en trainer, oprichter Happy Coach, Hoegaarden, ‘Goed Gezien!’ (2017), uitgeverij Witsand.

Wat als…

 • ik al een uitgever heb?
  Ik begeleid regelmatig auteurs die al een uitgeverij hebben gevonden (of de uitgeverij heeft hen gevonden), net zoals ik auteurs begeleid die nog op zoek zijn. Dat maakt in principe geen verschil uit, behalve de geruststelling op het einde van je schrijfproces. Je krijgt continu ondersteuning, al dan niet in contact met de uitgeverij, zodat je geen tijd verliest, efficiënt schrijft en continu de begeleiding ontvangt die je nodig hebt om de kwaliteit en consistentie van jouw boek te garanderen. Hier komt ook de promo en de upsell bij die in het traject omvat zit.

 

 • ik al social media gebruik? Voor mij is dat puur tijdverlies, ik heb er geen hulp meer bij nodig.
  Je gebruik van social media en je vele fans en volgers vormen zeker een pluspunt. Je kan alles inzetten om jouw boek nog beter naar buiten te brengen. Bijkomend kan je verdiepend leren kijken, de focus verleggen naar het verhaal van jouw boek, en misschien andere kanalen leren kennen die je mee kunnen ondersteunen. Ook de tijdstippen waarop je iets plaatst zijn belangrijk.

“Met jou samenwerken is voortdurende vreugde en inspiratie"

Frank Coppieters, Professor (universiteit Antwerpen) in de Literatuur en Theaterwetenschappen en Reiki Master, Portland (Oregon), Eenheid in alles wat is. (2016)