Persoonlijk boektraject

Je boek als springplank naar zakelijk succes

Het georganiseerde kader van het Persoonlijke VIP-traject laat je toe om helemaal onder begeleiding de structuur van jouw boek te schrijven, in de meest ideale omstandigheden. Nadien kan de twijfel toeslaan, zeker wanneer je een blik werpt op je drukke agenda en dit persoonlijke kader wegvalt. Je staat er dan alleen voor om je boek verder te schrijven, een uitgever te zoeken, en je boek te lanceren.

De individuele begeleiding en coaching tijdens de Inspiratie Vip-dag zorgde ervoor dat je je geen zorgen hoefde te maken over de kwaliteit en consistentie van je structuur en rode draad doorheen je boek. Nu je alleen aan de slag moet, weet je niet altijd of wat je schreef ‘goed genoeg’ is. Je verplaatst continu je deadlines omdat je andere werk grote happen van je tijd opslorpt. Voor je het weet blijft je boek liggen, hoewel het in gedachten wel overal met je meegaat, als een project dat onafgewerkt is.

Een traject dat werkt

Precies daarom heb ik een vervolgtraject ontwikkeld voor druk bezette coaches, trainers en professionals. Enkel wie de Inspiratie Vip-dag volgde waarbij we samen een structuur ontwierpen, kan in dit traject terecht.

Tijdens het vervolgtraject begeleid ik je zes maanden bij het schrijven van je manuscript. Ik neem het stelselmatig met jou door tot op het einde, en tweewekelijks hebben we contact voor feedback. Samen leggen we alle data vast in onze agenda's.

Daarnaast krijg je via online modules alle noodzakelijke info die hoort bij het schrijven en het verschijnen van je boek. Bij al deze modules krijg je ook bijkomende persoonlijke feedback zodat je er nooit meer alleen voor staat.

Je kan ook deze opleiding aanvragen met de kmo-portefeuille. Daarbij krijg je ongeveer 37 u opleiding.

 

Waar wacht je nog op?

 • betaalbaar via de kmo-portefeuille,
 • een-op-een begeleiding om zo snel en efficiënt mogelijk je boek te schrijven,
 • je boek wordt uitgegeven.

Graag een gesprek

"Ik loop al 15 jaar rond met het idee om een boek te schrijven. Ik heb er echter nooit werk van gemaakt. Mijn grootste twijfel was: ‘gaat het wel lukken? Kan ik dat wel’. En dankzij de begeleiding is het gelukt. Ik heb wel veel ideeën, en wil graag mijn ervaring delen met betrekking tot mijn vakgebied. Maar een boek schrijven is zo definitief. Krijg je een boek eigenlijk wel ooit af? Mijn grootste uitdaging was mijn perfectionisme halt toeroepen en ondanks de twijfel gestaag verder schrijven.

Wat heeft er mij het meest geholpen in dit traject? Dit was de opvolging. Vooral dan de individuele afspraken, die beschouwde ik voor mezelf als een soort deadlines. Tegen elke afspraak schreef ik een hoofdstuk of een half hoofdstuk. Zelfs al was het niet af in mijn beleving, we hadden in elk geval nieuw materiaal om rond te werken. En ik ging altijd met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar buiten. Dat motiveerde me om verder te schrijven. Die afspraken verplichtten me het schrijven concreet in te plannen in mijn agenda. Dat heeft mij dat enorm geholpen. Ik raad dat ook mensen aan die spreken over een boek: laat je helpen. Ook met professionele begeleiding is het nog een grote uitdaging.

En wat er mij ook erg geholpen heeft, dat is jouw enthousiasme. Jij geloofde in mij. En je beschikt over je ervaring met het begeleiden van andere schrijfprocessen.

Dat is zo een beetje wat ik zelf met mijn cliënten doe. Ik zeg hen: “Geloof mij in afwachting dat je het zelf gelooft”. En ik heb hier ook de ervaring gehad dat jij oprecht geloofde in de boodschap van mijn boek en dat ik mijn schrijftalent. Er waren momenten dat ik twijfelde, maar de manier waarop je dat kon herkaderen heeft mij heel erg gemotiveerd om door te gaan. Ik ben blij en aangenaam verrast dat mijn boek nu klaar is.”

Thea Bombeek, Executive coach, Dendermonde, "Hoe overleef ik mijn collega’s?", Lannoo Campus (maart 2018)

Waarom zou je nog wachten?

De stap zetten naar een eigen boek is niet zo moeilijk en kan enorm veel opbrengen. Is het in eerste instantie misschien geen handenvol geld, dan toch erkenning, herkenning, de richtingaanwijzers op een pad naar meer business en vooral het besef dat diegenen die een eigen boek schrijven en gepubliceerd krijgen tot een zeldzaam ras behoren: die 1% van de bevolking die de droom van een eigen boek waarmaakt.

"Ik had voordien vooral twijfels over het feit of ik ooit een boek zou kunnen afwerken tot de laatste letter. Maar twijfels over het nut ervan, niet echt. Want ik had echt zin om een Schrijfweekend te volgen en ook om ervaring te hebben met andere auteurs.

Er was natuurlijk altijd de onzekerheid over wat de toegevoegde waarde is van dat soort traject. Maar ik vond dat het geheel - het schrijfweekend en alle modules erna en de individuele coaching - voor mij 1 geheel hebben gevormd. Ook de verschillende modules rond personal branding etc.. hebben niet alleen voor het boek gediend, maar ook voor de rest van mijn activiteiten zoals dusdanig is het een goed volledig programma voor een zelfstandige die zin heeft om iets van zijn expertise door te geven.

Ik denk dat van bij de start het gecoacht worden op de inhoudstafel, dat is toch de belangrijkste start, is toch wel een ‘eye opener’ geweest. Eens ik die structuur had en dat die goed zat, liep de rest redelijk gemakkelijk. Want de rest is het invullen van de materie in je structuur. Dat was voor mij echt een eye opener, ik wist niet dat ik toen ik buiten stapte bij jou in september met een structuur, dat het zo gemakkelijk zou gaan om vorm te geven aan mijn boek.

En naar resultaat? Op 9 maanden lag mijn boek er. Dus ik vind ook wel, als je begint met een goede structuur, dat je het op een redelijke tijd kunt klaar hebben.
Het feit van mijn boek te hebben heeft mij een zekere naamsbekendheid gegeven. Het heeft gemaakt dat ik werd uitgenodigd, dat ik aandacht kreeg in de pers en dat het een goede basis was om mijn job als zelfstandige verder uit te bouwen omdat ik ook iets heb rond een specifieke topic, een specifieke expertise dat ik die nu verder kan gebruiken."

Brigitte Ballings, Bounce back coach, Bredene, Een stap terug, ik denk er niet aan (2016), uitgeverij Witsand.

Je boek als opstap naar autoriteit

Als auteur krijg je autoriteit, niet alleen als je erin slaagt een roman te schrijven, maar zeker ook als je je unieke ideeën in een non-fictie boek verwoordt. Alleen blijken er tussen de droom van een eigen boek en de werkelijke realisatie ervan wetten in de weg te staan en praktische bezwaren, om nog maar eens de gevleugelde woorden van Elsschot te gebruiken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Een eigen boek op de markt brengen en dat als hefboom gebruiken naar meer business en een rijker leven, is voor iedereen weggelegd. Toch als je inziet, dat je ook daarvoor hulp kan inroepen. Een echte ervaren vertrouwenspersoon. Een luisterend oor en een sparring-partner.

Terwijl je aan het schrijven bent, gaan we samen op zoek naar mogelijke uitgevers, zodat je boek de weg vindt naar de boekhandel, als je dat wenst. Tot nu toe werden alle geschreven boeken uitgegeven door klassieke uitgeverijen als Uitgeverij Garant, Die Keure, Witsand uitgeverij of Lannoo Campus.

Ik wist dat Laurence eerlijke feedback geeft, ze zegt het ook als het niet goed is. Het blijft wel een investering, maar als je dan toch de tijd en energie in je boek steekt, dan is het fijn om dat te doen met een vrij grote garantie op een goed resultaat.

 

Ik ben bijzonder blij dat ik het traject heb gevolgd. Het heeft me geholpen om elke keer flink met deadline te halen. Het was ook fijn om tussendoor contact te hebben met Laurence, bij elke twijfel kan je bij haar terecht.

Regelmatig samenkomen met collega-schrijvers vond ik ook een meerwaarde. En het besef dat het niet klaar is omdat je boek af is.

Mijn resultaat? Een uitgegeven boek dat erg gesmaakt wordt door zijn lezers. En tweede resultaat… is dat ik weet dat schrijven vanaf nu deel van mijn leven is. Zonder twijfel.”

Emilie Depuydt, Topcoach en trainer, oprichter Happy Coach, Hoegaarden, ‘Goed Gezien!’ (2017), uitgeverij Witsand.

Book + Branding = Booming Business helpt je om die volgende stappen te zetten.

Want jij hebt je boek niet zomaar geschreven voor de sport. Het plan was om met dat boek jezelf en je ideeën definitief op de kaart zetten. Je zou in de kijker staan, de juiste klanten aantrekken voor je business. Interessante opportuniteiten en samenwerkingen zouden zich aanbieden. Toch?

Anouck Meier en ik ontwikkelden dit omvattend online programma speciaal voor auteurs zoals jij
Op het programma:
 • Je leert hoe je je boek kunt laten verder leven.
 • Je krijgt één systeem, een plan dat je een duidelijk overzicht geeft voor de komende maanden (en zelfs jaren).
 • Je krijgt inzicht in hoe je je boek, je aanbod en je marketing op elkaar kan afstemmen.
 • Je maakt kennis met personal branding en marketing technieken die bij jou passen én die werken, zonder dat je tijd moet verliezen met alles zelf uit te vissen.
 • Je weet hoe je je boek kunt inzetten om je business te boosten (want met je boekenverkoop alleen zul je het niet halen).
 • Je plant de extra coachingsessies in op mijn agenda.

En dat alles van achter je computer thuis, want dit programma kan je volledig online volgen. Al het lesmateriaal staat blijvend ter beschikking op de online academie.

 

Resultaat?

 • Eén helder communicatieplan met een offline en een online luik.
 • Een booming business, met fijne klanten die als vanzelf de weg vinden naar jou.
 • En een stapel boeken in de gang die systematisch slinkt… (meer plaats in de kelder voor wijn!).

We gebruiken niet snel het woord “uniek”, maar durven dat hier toch te doen.

Want er is op de Nederlandstalige markt geen enkel ander omvattend programma voor auteurs dat…

 • een specifieke, bewezen aanpak voor branding, marketing en promo voor auteurs samenbrengt
 • op maat van de noden van een businessgerichte aanpak geschoeid is
 • meer dan 50 jaar aan expertise in marketing en communicatie samenbrengt, offline én online

BOOK + BRANDING = BOOMING BUSINESS IS EEN SAMENWERKING VAN LAURENCE VERWEE EN ANOUCK MEIER.

Anouck Meier

is gespecialiseerd in overtuigen met woorden, in werven met verhalen. Eerst gehuld in toga - als advocaat - daarna als Chief Storytelling Officer van haar eigen marketingbureau Ampersand. Anouck weet de instrumenten van de digitale communicatie als geen ander te bespelen en loodste al honderden professionals, experten en ondernemers door woelige virtuele wateren. Ze leert hen naam en faam maken voor zichzelf met bloggen, e-mail marketing en social media.

Laurence Verwee

Zit al meer dan 35 jaar in het boekenvak en kent de sector door en door. Voor uitgeverij Lannoo heeft ze talloze auteurs begeleid, inhoudelijk en commercieel, en stond ze aan de wieg van de zogenaamde 'expertiseboeken' (André Leysen, Mark Eyskens, Wilfried Martens…)
Laurence werkt bij voorkeur op de lange termijn en beschouwt boeken als de ultieme visitekaartjes, zeker in sociale, zakelijke en politieke milieus. Voor wie zijn of haar boodschap in de wereld wil sturen (en die wereld hopelijk ook een beetje beter wil maken) vormen boek en business het perfecte huwelijk. Met Laurence Verwee  als ideale raadgever en verbindingspersoon.

Wat maakt B+B=BB zo’n interessant programma voor jou?

 • Alles keurig op één plek
  B+B = BB bundelt twee unieke expertises: grondige kennis en ervaring in het boekenvak en de meest up-to-date strategieën en technieken in de digitale marketing.
 • Alleen de essentie
  We treden op als jouw persoonlijke noise filter. Gedaan met zelf de speld in de digitale hooiberg zoeken.
 • Op jouw maat dankzij persoonlijke coaching
  Je krijgt 2 keer de kans om je oefeningen voor te leggen en te bespreken. Op deze manier wordt je plan meteen concreet.
 • Don't believe the hype
  We bieden een blijvende stabiele basis. Een perspectief op the big picture én op lange termijn. Je leert de basis van het communicatievak waarop je je kan blijven baseren.
 • Concreet en werkbaar
  Je krijgt een concreet en werkbaar stappenplan waarmee je eindelijk de vruchten kan plukken van het harde werk dat je in je boek stopte.

We geven je precies wat je nodig hebt om door de bomen het bos te zien.
Allemaal keurig op één plek. En in één gebald en makkelijk te implementeren systeem, jouw shortcut richting een succesvol boek én een succesvolle business.

Hoeft het gezegd hoeveel tijd je hiermee gaat winnen?

ZO WERKT HET

B+B=BB is een praktische training van 6 modules, waarin je leert om je boek en je bedrijf op de kaart te zetten met een sterk stappenplan en een waaier aan tips. Bijkomend krijg je 2 keer de kans om feedback te krijgen op je oefeningen dankzij de persoonlijke coaching van 2 x 30 minuten.

Het programma is logisch opgebouwd uit de volgende modules:

 1. Start to Upsell
  Je leert op welke manier je je met een eigen aanbod kan onderscheiden op de markt. Je maakt zowel een eigen product- of dienstpiramide en ziet welk aanbod voor jou winstgevend kan zijn.
 2. Start to Brand
  Je merk ben je zelf. De hamvraag is: op welke manier zet jij jouw verhaal in om je publiek te vinden en te laten groeien?
 3. Start to Blog
  Bloggen is één van de makkelijkste manieren om jezelf snel en efficiënt als expert in de markt te zetten en je autoriteit nog te doen groeien… als je tenminste weet hoe – en dat is precies wat je leert in deze module.
 4. Start with Social Media
  Leer social media gebruiken om relaties op te bouwen, om je netwerk uit te breiden en om de conversatie aan te gaan met je lezers.
 5. Stay Connected
  We verbinden alle bouwstenen van jouw communicatie, marketing en business in deze tweeledige module over content marketing.

Waar wacht je nog op?

 • blijf je maar wat aanmodderen of kies je resoluut voor actie?
 • ga je voluit voor het uitdragen van je waardevolle boodschap of laat je die in een kartonnen doos zitten?
 • blijf je in de coulissen of maak je jezelf eindelijk volop zichtbaar en ga je voor impact?

Ik schrijf me in

Wat als…

 • je al een uitgever hebt?
  Ik begeleid regelmatig auteurs die al een uitgeverij hebben gevonden (of de uitgeverij heeft hen gevonden), net zoals ik auteurs begeleid die nog op zoek zijn. Dat maakt in principe geen verschil uit, behalve de geruststelling op het einde van je schrijfproces. Je krijgt continu ondersteuning, al dan niet in contact met de uitgeverij, zodat je geen tijd verliest, efficiënt schrijft en continu de begeleiding ontvangt die je nodig hebt om de kwaliteit en consistentie van jouw boek te garanderen. Hier komt ook de promo en de upsell bij die in het traject omvat zit.

 

 • je al een boek schreef?
  Je kent ondertussen de klappen van de zweep. En toch, ieder boek is anders. Een objectieve ervaren buitenstaander helpt je altijd je blik richten op de lezer en de markt die je wil veroveren. En daar is het uiteindelijk toch om te doen? 

“Met jou samenwerken is voortdurende vreugde en inspiratie"

Frank Coppieters, Professor (universiteit Antwerpen) in de Literatuur en Theaterwetenschappen en Reiki Master, Portland (Oregon), Eenheid in alles wat is. (2016)