Blog

Gepost op 29/10/2018

Hoe kan je op zoek naar de juiste uitgever voor je non-fictieboek?

Hoe kan je op zoek naar de juiste uitgever voor je non-fictieboek?

Regelmatig krijg ik mails van auteurs die een boek schreven en plots, als het af is,  ontdekken dat ze geen uitgever vinden die hen kan bijstaan.

Dit is pijnlijk, want alle auteurs willen graag hun verhaal delen. Men schrijft niet enkel voor zichzelf, daar dienen dagboeken voor.

Hoe kan je op zoek naar de juiste uitgever voor je non-fictieboek?

Wil je weten wat ik hen aanraad?  

3 tips, nu de Boekenbeurs op komst is:

 1. Contacteer boek.be

Dit is het competentiecentrum van het Vlaamse boekenvak. Ze informeren op hun website over het Nederlandstalige boekaanbod in Vlaanderen. Ga op zoek naar titels in jouw vakdomein en/of mail hen om te zien of ze je verder kunnen helpen. Bekijk ook de website boekenvak.be.

2. Stap een grote onafhankelijke boekhandel binnen die een ruime selectie biedt aan boeken in jouw vakdomein. Bekijk de uitgevers die op deze boeken staan. En zoek hun adres op via boek.be of google. Vergeet ook de (grote) bibliotheken niet.

3. Koop enkele tickets voor de Boekenbeurs. Loop er enkele dagen rond. Neem eerst tijd om te snuisteren en te zien wat er leeft in je vakdomein. Als je je top 3 hebt bepaald, kan je de standen opzoeken, vragen aan de kassa of en wanneer de uitgever langs komt. Plan een kort kennismakingsgesprek in. Hierbij is het handig om enkele kopieën van je manuscript bij je te hebben, met je visitekaartje eraan vastgeniet.

Wil je beginnen met schrijven om volgend jaar op zoek te gaan naar een uitgever? Dan nodig ik je graag uit op de eerstvolgende gratis schrijfworkshop: https://www.thepowerofbooks.be/schrijfworkshop/, Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn vlug ingenomen.

Vond je dit artikel interessant? Je doet me een plezier door het te delen: