Blog

Gepost op 10/03/2013

3 Twitter tips

3 Twitter tips

3 Twitter tipsVorige week volgde ik een cursus ‘schrijven voor sociale media’ bij Creatief Schrijven in Antwerpen. Toen we sociale media moesten definiëren vond ik dat een makkelijke vraag. En toch viel ik al tijdens de eerste 10 minuten door de mand. Ik leerde meteen dat er een verschil bestaat tussen sociale media en een sociaal netwerk.

Sociale media zijn blogs, Twitter, Pinterest, You Tube en nog veel meer uiteraard. Bij sociale media ga je in interactie met alle sociale mediagebruikers ter wereld. Terwijl je in je sociaal netwerk (Facebook, Linkedin) vooral contact hebt met je eigen vrienden en met mensen die je ook offline al kent.

In de cursus gingen we vooral aan de slag met Facebook en Twitter. Nogal evident voor een schrijfcursus.

Hieronder de 3 punten over Twitter waar ik het meest aan had. Deze kon ik direct toepassen, jij ook?

1) Typisch aan Twitter is het gebruik van hashtags (#). De belangrijkste kernwoorden in je bericht (tweet) voorzie je van een hekje zodat je het kan aanklikken en meteen kan zien wat iedereen tweet over dat woord. Iedereen kan een hashtag uitvinden in functie van een evenement, gebeurtenis …

2)   Bij twitter.com/search, kan je een zoekterm ingeven, je (bedrijfs)naam bijvoorbeeld, en daar krijg je een overzicht van alle tweets die dat woord bevatten.

3)   Hootsuite.com. Met deze gratis tool kan je makkelijk je tweets beheren; Zowel deze die je zoekt, je eigen tweets als deze die je volgt. Je kan Hoostsuite ook gebruiken om tweets te plannen op een later tijdstip. Handig in contentplanning.

Wens je veel tweet-succes en hoop je terug te tweeten!

 

 

 

Vond je dit artikel interessant? Je doet me een plezier door het te delen: